We weten al jaren hoe belangrijk een goede nachtrust is voor ons dagelijks functioneren. Een goede start van de dag begint dan ook met een uitgerust hoofd en lichaam. Nou is het geval dat we leven in een wereld waarin er genoeg is om ons zorgen over te maken.

Werk, het gezin, vrienden… Zorgen en stress nemen we mee naar bed en daar is waar het misgaat. Om dan toch een goede nachtrust te krijgen, nemen steeds meer mensen voedingssupplementen in. Supplementen zijn volgens www.supplementen.nl namelijk dé sleutel tot beter slapen.

Waarom is slaap zo belangrijk?

Tijdens je slaap herstelt je lichaam van de dag. Fris en fruitig opstaan is dan ook de gewenste manier om de nieuwe dag te beginnen. Slaap is belangrijk, omdat het goed is voor je gezondheid.

Bij een slechte nachtrust zijn er tal aan mogelijke gezondheidsklachten: je huid oogt sneller oud, aangezien het zich niet goed kan herstellen, je maakt sneller ongezonde keuzes in bijvoorbeeld voeding, je korte- en langetermijngeheugen krijgen een knauw, en je hebt mogelijk meer kans op het krijgen van bepaalde ziektes.

Kortom, beter slapen is essentieel.

Melatonine en beter slapen

Melatonine is een natuurlijk hormoon dat je lichaam onder andere helpt de biologische klok te volgen. Het draagt bijvoorbeeld bij aan het slaperige gevoel dat je ‘s avonds krijgt, wat aangeeft dat je moet gaan slapen omdat je moe bent.

Als je een chronisch slaaptekort hebt, dan krijg je van de dokter vaak medicijnen toegewezen waarin een hoge(re) dosis melatonine zit. Dit helpt je dan bij beter slapen. In het geval van nachtrust supplementen met melatonine gebruiken, wordt je natuurlijke hormoonhuishouding ondersteund, zodat de werking ervan geoptimaliseerd wordt.

Wat zit er in supplementen die slaap bevorderen?

Supplementen ondersteunen het natuurlijke vermogen om te slapen en helpen je te relaxen, zodat je makkelijker in slaap kunt vallen. Naast 5-HTP (welke jouw melatonineniveau een boost geeft) zit er in supplementen vaak ook magnesium. Dit mineraal helpt je namelijk bij het reduceren van stress.

Voor dezelfde reden vind je meestal eveneens vitamine B in supplementen die zich op de goede nachtrust richten. De aminozuren genaamd L-Tryosine and L-Theanine pakken alsmede effectief je stressniveau aan.

Al deze stoffen samengenomen zorgt ervoor dat deze supplementen je ondersteunen bij het verkrijgen van een betere slaap.

Populaire voedingssupplementen voor beter slapen

Momenteel zijn een aantal voedingssupplementen erg populair als het gaat om beter slapen. Onder andere de volgende producten zijn bekend: CBD olie, melatonine supplementen, kamille kruiden voedingssupplementen en magnesium tabletten.

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van supplementen is het belangrijk om wat onderzoek te doen. Waar gaat het bij jou mis? Welke factoren die in slaapgebrek resulteren moet je aanpakken? Welke stoffen helpen je daarbij? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen om de juiste supplementen te kiezen.