Hoe beperk je de invloed van straling op jezelf?

Nederland kent een steeds grotere groep mensen die gevoelig zijn voor straling. Zij nemen maatregelen om de straling in hun omgeving te beperken of zij beschermen zich tegen straling. In de werkomgeving worden de risico’s van elektromagnetische straling al langer erkend. De meest simpele maatregel is om de bron uit te schakelen alvorens men aan het werk gaat, daarnaast bestaat er beschermende kleding en schoenen; een afgeschermd pak tegen radiofrequente velden of te wel straling.

Hoe beperk je de invloed van 4G straling?

Voor minder straling binnenshuis kun je de keuze maken om geen wifi en digitale televisie in huis te halen. Alle draadloze apparatuur veroorzaakt namelijk straling. Dit is in huis eenvoudig te beperken door geen draadloze apparatuur te gebruiken. Gebruik alleen apparatuur met een kabel wanneer je straling zoveel als mogelijk wil beperken. Zorg dat je woning uit de buurt staat van een zendmast. Dichtbij de zendmast is de straling het sterkst. Vergeet niet dat mobiele apparatuur die je bij je draagt straling veroorzaakt. Dit geldt voor mobiele telefoons, tablets, laptops maar ook voor een smartwatch of fitness-tracker. Wanneer je deze apparatuur niet bij je draagt dan beperk je de invloed van straling ook buitenshuis. Natuurlijk ontkom je buiten en via je buren nooit 100% aan straling maar je kunt het wel fors beperken.

Hoe beperk je de invloed van 5G straling

Het nieuwe netwerk 5G veroorzaakt straling met een zeer hoge frequentie. Het voordeel is dat deze straling niet door muren heen kan. Je houdt 5G eenvoudig buiten de deur door niet voor de nieuwste wifi verbinding te kiezen. Het vervelende van 5G is dat er buiten een zeer nauw netwerk nodig is om het te laten functioneren. 5G heeft een bereik van 1 kilometer en dit betekent dat er om de kilometer een zendmast of antenne aanwezig moet zijn om het netwerk te laten functioneren. Daar het netwerk nog niet geheel is uitgerold zijn de gevolgen hiervan nog grotendeels onbekend. Er zijn producten op de markt verkrijgbaar die claimen te werken tegen deze vorm van straling maar de werking hiervan is veelal niet wetenschappelijk onderbouwd.