Het aanbod van nieuwe auto’s wordt steeds eenzijdiger. Meer en meer merken kiezen namelijk voor de fabricatie van elektrische auto’s. Iets waartoe deze merken eigenlijk gedwongen worden, middels regels met betrekking tot de fabricatie van nieuwe auto’s.

Heb jij daarom recent een elektrische auto gekocht? Dan doe je er verstandig aan om goed naar jouw energiecontract te kijken. Mogelijk kun je voor een Oxxio Nederland energiecontract kiezen óf kun je beter voor een ander energiecontract kiezen. Het is in ieder geval belangrijk om hier even bij stil te staan. Waarom? Dat bespreken we graag hieronder.

Een hoger verbruik

Als je een elektrische auto gekocht hebt, heb je waarschijnlijk ook een laadpaal gekocht. Deze laadpaal kun je op jouw oprit neerzetten of aan de gevel van jouw huis ophangen. Vervolgens is het zaak dat je jouw elektrische auto elke avond/nacht op gaat laden.

Door jouw elektrische auto ’s nachts op te laden, kun je overdag de nodige kilometers maken. Dit betekent echter wel dat jouw elektrische auto ’s nachts het nodige stroom verbruikt. Dit ga je dan ook terug zien in jouw energierekening; het verbruik wordt alsmaar hoger.

Wat dit concreet betekent? Dit betekent concreet dat je relatief gezien meer voor jouw energierekening gaat betalen. Op zich is daar niks mis mee, aangezien je ook geen geld meer aan brandstof uit hoeft te geven. Onder aan de streep zorgt dit dus voor een flinke besparing.

Let goed op het energietarief

Met een elektrische auto ga je dus meer energie verbruiken. Wil je de kosten voor de energie zo laag mogelijk houden? Dan doe je er verstandig aan om heel goed naar het energietarief te kijken. Vergelijk de energietarieven van verschillende energieleveranciers, waaronder Energiedirect, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.

Daarnaast is het mogelijk ook interessant om jouw huis te verduurzamen. Dat doe je bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak te leggen. De zonnepanelen wekken energie op, waarna de energie door de laadpaal aan jouw auto ‘gegeven’ wordt. Op deze manier creëer je eigenlijk jouw eigen energienetwerk. Duurzaam, handig en voordelig!