Video’s

Raadsinformatiebijeenkomst van gemeente Utrecht op 12 januari 2017 over zendmasten en de gezondheidseffecten (18 achtereenvolgende fragmenten):

De gemeente Utrechtse Heuvelrug moet besluiten over aanbesteding van slimme lantaarnpalen (met wifi, camera’s en sensoren). Bekijk via deze link de volledige informatieavond voor de gemeenteraad op 19 februari 2018 (2 uur en 32 minuten). Of bekijk onderstaand de samenvatting (20 minuten):

Op 8 maart 2018 heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug unaniem besloten om geen zendapparatuur (4G, 5G, Wifi), camera’s, sensoren e.d. op de nieuwe straatlantaarns mogelijk te maken. Zie ook deze pagina voor meer informatie over dit initiatief.

Kort fragment van Zembla waarin de ex-topmannen van Telfort en KPN verklaren dat zij destijds bij de uitrol van UMTS onderlinge afspraken hebben gemaakt met de overheid om de bevolking buiten spel te zetten (1:38 min.). Net zoals nu gaande is met de uitrol van 5G:

Voorlichting door Haarlemse dr. Hans Moolenburg over de gezondheidsrisico’s van zendmasten (19 december 2013 / 27 minuten):

Binnenkort is de Nederlandse documentaire ‘Is straling het asbest van de 21e eeuw?’ van Dennis Rietbergen en Hjalmar Ilmer beschikbaar (2018). Trailer:

TEDx talk ‘Wireles Wake-up Call’ van Silicon Valley ingenieur Jeromy Johnson (februari 2016 / 16 minuten):

Uitzending van 3Doc (NPO) ‘Addicted to my phone’ waarin duidelijk wordt hoe wij onze privacy verkopen door het gebruik van gratis apps (oktober 2016 / 40 min.)

Belgische tv-reportage van VTM Telefacts over de betrouwbaarheid van wetenschappelijk onderzoek en de rol van de telecomindustrie (september 2016 / 38 min.)

Uitzending van VPRO Tegenlicht ‘Offline als luxe’ over de keerzijden van het digitale tijdperk, zoals schending van privacy, de continue afleiding en gebrek aan echt contact (mei 2016 / 47 min.)

Uitzending van VPRO Tegenlicht ‘Slimme steden’  over de gevolgen van slimme lantaarnpalen en slimme steden. Welke prijs betaalt de burger voor deze ambitieuze technologische droom? (mei 2016 / 46 min.)

Documentaire van Australische televisie ‘Wi-Fried’ over gezondheidseffecten van straling thuis en op school (april 2016 / 29 min.)

Lezing over straling bij TU Delft door natuurkundige Dr. Leendert Vriens (april 2016 / 41 min.)

TED-talk ‘Forget WiFi, meet the new LiFi internet’ met een demonstratie van Harald Haas over de werking van LiFi (draadloos internet via licht) met een LED-lamp, zonnecel en laptop als ontvanger (december 2015 / 7 min.)

Documentaire ‘Resonance Beings of Frequency’ van James Russell (augustus 2014 / 1 uur en 28 min.)

Uitzending van Zembla ‘Ziek van je mobieltje’  (juni 2012 / 29 min.)

Interview met Barrie Trower (radar-expert) over de gevaren van microwave technologie (13 november 2010)