Rosa Leijdekkers, Haarlem

Wanneer ik zocht naar een wifi-verbinding in mijn appartement in Schalkwijk, kreeg ik meer dan 20 andere wifi-kanalen te zien. Mijn burn-out leek maar niet te herstellen, want ik had constant last van slapeloosheidsklachten en een hoge mate van overprikkeling. Als ik elders sliep, kwam ik tot rust, maar thuis leek het alsof ik me constant gespannen voelde. Ik had daarvoor geen verklaarbare reden, tot ik merkte dat ik in stralingsarme gebieden veel beter sliep en een veel diepere rust kon pakken dan thuis.

Ik heb besloten tijdelijk in een tent te gaan wonen op een camping in Driehuis, maar ik ben in verband met de ziektewet nog wel op een vast adres aangewezen. Dit is een ingewikkelde kwestie, want terug gaan naar huis, werkt negatief op mijn herstel. Ik heb besloten om niet terug te gaan en moet nu kijken hoe ik het ga doen met mijn inschrijving, het hebben van een officieel adres, elders logeren en een nieuwe woning zoeken. Toch neem ik die stap, want ‘ziek’ blijven is ook geen optie.

Gevolg voor mij is nu dat ik straks geen huis meer heb en dus geen uitkering van de ziektewet vanwege de straling. Ik ben echter te lang gebleven vanwege diezelfde uitkering. Gelukkig heb ik een lieve vriend waarmee ik nu iets ga zoeken. Misschien helpt het om dit op de site te zetten, om te laten zien hoe ver de gevolgen kunnen gaan. Ik hoop dat jullie veel belangstelling krijgen van de gemeente.

Klik hier voor het totaaloverzicht van ervaringen van inwoners.